Såhär dagen innan.

På ett hotellrum i Berlin. Ja, vi fick ett hotellrum. Tre, om man ska vara exakt. Det kände jag för att vara igår när vi kom hit, och receptionisten sa ”Lindholm? Yes, one room”. Min respons? ”Eeeeh, no THREE rooms, THREE!!!”. ”Maybe in another name?”, försökte hon, och då försökte jag med Johansson. En tredjedel av oss heter ju ändå det i efternamn, så chansen var ju ganska stor att träffa rätt, tänkte jag. Det fanns inget rum på någon Johansson. Nähe. ”Löfving?”. Okej, inte det heller. Hade två namn kvar att försöka med, båda funkade och vips så satte mitt hjärta igång igen.

Idag ringde klockan redan kvart över sju. Hanna, Mia och Jenny körde morgonlöpning med kartläsning, jag skippade – av naturliga orsaker – löpningen och hängde med Sandra och Martina på en morgonpromenad istället. Skön start på dagen, och ännu bättre blev det när vi hittade till frukostbuffén. Sen var det hög tid för de andra att åka iväg på sin guidade cykeltur, medan jag åkte bort till marathonmässan och hämtade ut min nummerlapp (vilket ju, i ärlighetens namn, började med att jag så att säga hade med mig fel papper. Efter några hyperventileringar från min sida kom Mia med ett lugnande ”de kan säkert skriva ut det i receptionen”. Det kunde dem. End of story, nu pratar vi inte mer om det). Det hade placerat utlämningen så långt in man kunde komma, såklart, men det gick fort och lätt och utan köer, och damen i utlämningen var trevlig så det förslog. Efter att jag hade fått ut allt skulle jag bege mig utåt igen, men så fick jag syn på en annan kö, en topphemlig en där folk gick fram med sina nummerlappar och fick nya startgrupper. Jag vill också ha en ny startgrupp, tänkte jag, oj vad välkommet det vore att slippa powerwalkarna som tydligen ska starta i min grupp. Det visade sig att jag ju visst kan använda mitt resultat från göteborgsvarvet för att seeda upp mig, problemet var bara att jag var tvungen att bevisa att jag hade en tid därifrån. Inget wifi fanns och jag började förbereda mig på att få ragga upp någon i kön och låna internetet i dens telefon. Som tur var – eftersom jag inte raggar, som ni vet- så löste jag det ändå, kvicktänkt som jag är. Så fram i kön, visa upp min tid, och VIPS!! Nu startar jag i grupp E istället för H. Tjohoo. Ringde mamma och tjötade lite och sen gick jag ut från mässan och kände mig on top of the world. Så on top att jag liksom tänkte att jag ju kunde ta U-bahnen tillbaka till hotellet (trots att jag ju inte hade riktigt stenkoll på vart jag egentligen skulle). Nöjt spatsterade jag trappan ner till perrongen, då det slog mig (samtidigt som någon hostade upp en slemboll) att det här kanske inte var det bästa för min hypokondri. Jag andades genom min halsduk hela vägen tillbaka, och kände mig inte fullt så on top längre.

Nu ligger jag på hotellsängen och varvar ner, försöker landa i känslan av att vara här, att ha fått rum, att ha hämtat ut nummerlappen, och att det inte finns någonting i vägen nu. Jag försöker även landa i känslan av att vara omgiven av världens bästa människor. All den kärlek och omtanke jag fått öst över mig den senaste veckan gör ju att till och med jag har svårt att vara cynisk. Det är en överväldigande känsla att känna att det är så många som bryr sig, och jag kan inte riktigt fatta hur just jag har förtjänat all denna kärlek. Varenda lycka till har gått trakt in i hjärtat, och jag ska njuta av varenda meter jag springer i imorgon.

1 thought on “Såhär dagen innan.

  1. Oh vad skönt det va att ”tjöta” lite med dig på fm. Nu vet vi att du har det bra och att allt fungerar med boendet och så. Vi vet att det kommer gå galant i morgon, så ha en skön kväll och en ännu skönare morgondags kväll då allt du behöver göra är att njuta och bara vara. Pussar och kramar från ”päronen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s